Hanwha Vision Q-Sarjan Ai kamerat Leave a comment

Hanwha Visionin tekoälypohjaisen Q-sarjan tuotevalikoima

Maailman johtava kamerajärjestelmien toimittaja Etelä-Korealainen Hanwha Vision on päivittänyt valikoimaansa Q-sarjan tekoälytuotteilla. Huomionarvoisimpia ominaisuuksia ovat tekoälymoottorin parannus, mikä johtaa edistyneempään analysointitehokkuuteen, sekä päivitetty videon tarkkuus. Tämän päivityksen avulla Q-sarjan tekoälytuotteet antavat asiakkaille mahdollisuuden valita joustavasti oikeat tuotteet eri käyttökohteisiin, kuten kouluihin tai vähittäiskauppoihin.

Päivityksen merkittävin ominaisuus on väärien hälytysten vähentäminen, jota tukee uusi tekoälytoiminto (Kohteiden tunnistus). Tarkemmin sanottuna Q-sarjan tekoälytuotteet havaitsevat ihmisiä tai ajoneuvoja tekoälyavusteisen liikkeentunnistuksen perusteella reaaliajassa ja suodattavat pois tarpeettomat liikkeet, kuten heiluvat lehdet, varjot tai liikkuvat eläimet.

Pikselipohjaiseen analytiikkaan nojaavat kamerat havaitsevat pysäköidyt ajoneuvot, kun taas Q-sarjan tekoälytuotteet havaitsevat liikkuvat ajoneuvot. Lisäksi uudet Q-sarjan tekoälytuotteet tuottavat metadataa, joka sisältää kohteen tyypin (henkilö/ajoneuvo: auto/bussi/kuorma-auto/moottoripyörä/polkupyörä), ja lähettävät sen VMS/NVR-järjestelmään käytettäväksi rikostutkinnallisessa haussa. Tämä hakutoiminto parantaa merkittävästi hakutehokkuutta vähentämällä tapahtumien etsimiseen kuluvaa aikaa, mikä oli aiemmin mahdollista vain kehittyneemmissä tuotevalikoimissa (X- ja P-sarja).

Lisäksi tekoälypohjainen analytiikka voi havaita epäilyttävän maleksimisen määritetyllä alueella. Kun alue on asetettu, ja jos henkilö ei poistu tietyn ajan kuluessa, Q-sarjan tekoälytuotteet havaitsevat tämän ja varoittavat käyttäjää. Tämän vuoksi paikoissa, joissa vaaditaan korkeatasoista turvallisuutta, kuten kouluissa, valtion laitoksissa tai vähittäiskaupoissa, voidaan parantaa turvallisuuden laatua. Lisäksi virtuaalinen viiva voidaan asettaa, ja viivan ylityksen tunnistus on mahdollista. Tämän perusteella vähittäiskaupat voivat suorittaa valvontakamerainfralla asiakaslaskentaa.

Ennen Q-sarjan tekoälytuotteiden lanseerausta perinteiset Q-sarjan tuotteet tarjosivat jopa 5MP tarkkuuden. Nyt Q-sarjan tekoälytuotteissa on kuitenkin saatavilla jopa 8MP tarkkuus. Lisäksi kallistuskulmaa on laajennettu 67 asteesta 70 asteeseen, mikä tarjoaa laajemman valvonta-alueen ja estää mahdolliset onnettomuudet katvealueilla. Myös infrapunatuen lisääminen Micro Vandal -malleihin on suuri etu.  Lisäksi yksi mikro vandal -tuotteista, QNV-C8012, jossa on 2,4 mm linssi, tarjoaa laajemman kulman kuin perinteinen 2,8 mm linssi, mikä tekee siitä kustannustehokkaan vaihtoehdon, koska yksi asennus voi kattaa suuremman alueen.

Hanwha Visionin edustaja totesi: “Uudet Q-sarjan tekoälytuotteet tarjoavat vankkoja tekoälyominaisuuksia kohtuulliseen Q-sarjan hintaan. Tämä innovaatio hyödyttää asiakkaita mahdollistamalla heille oikeiden ratkaisujen valitsemisen heidän tarpeisiinsa.”

Uusi Q-sarjan tekoälytuotevalikoima koostuu seitsemästä mallista, jotka ovat saatavilla 8MP/5MP tarkkuuksilla ja kolmella eri muodolla: Vandal, Micro Vandal ja Bullet.

Vastaa