KUINKA VALITA OIKEAT VALVONTAKAMERAT MYYMÄLÄÄSI

Vähittäiskauppa on toimialojen joukossa ainutlaatuinen siinä mielessä, että suojattavat tavarat ovat suoraan yleisön nähtävillä. Kun ensisijaisen suojakerroksen ikkunoiden ja ovien lukot avataan, hävikin mahdollisuus on hyvin todellinen. Vähittäiskauppojen turvakamerat ovat siksi tärkeä toinen suojakerros, joita kaikkien vähittäiskaupan toimijoiden tulisi harkita.

Tämä opas korostaa vähittäiskaupan turvakameroiden monia etuja ja tiivistää nykyaikaisten vähittäiskaupan kamerajärjestelmien ominaisuudet.

 

Vähittäiskaupan valvontakameroiden merkitys

Myymälöiden valvontakamerat ovat pohjimmiltaan väsymättömiä vartijoita, jotka työskentelevät 24/7/365 varmistaakseen työntekijöiden turvallisuuden, estääkseen varkauksia ja turvarikkomuksia sekä avustaakseen tarvittaessa vastuu- ja vaadesasioissa.

Työntekijöiden turvallisuus: Vähittäiskaupoissa olevat valvontaakamerat lisäävät työntekijöiden turvallisuutta ja mielenrauhaa, varsinkin jos pätevä valvontakamera-asentaja on asentanut ne, jotta varmistetaan sokeiden kulmien puuttuminen.

Lisäksi kauppojen pitäjät voivat harkita vartaloon kiinnitettävien kameroiden lisäämistä vähittäiskaupan turvajärjestelmiinsä lisäturvatoimena. Jos tapahtuu tapaus, jossa asiakas alkaa pahoinpidellä henkilökunnan jäsentä, kameravalvonta havaitsee sen välittömästi, jotta konfliktitapaus voidaan käsitellä nopeasti ja tehokkaasti.

Vastuu/vaateet: Vähittäiskaupan valvontakameramateriaali voi olla korvaamaton hyödyke erilaisista tilanteista johtuvissa oikeudenkäynneissä ja vaateissa. Jotkut yleisimmistä tällaisista skenaarioista ovat:

  • Kolmannen osapuolen vahingot tai ruumiinvammat pudonneiden tavaroiden, liukastumisen ja putoamisen tai yleisen huolimattomuuden vuoksi
  • Riittävien turvatoimien laiminlyönti rikollisten hyökkäysten estämiseksi myymälässä
  • Vakuus/vahinkojen ehkäisyvaatimukset

Rikollisuuden ja varkauksien ehkäisy: Vähittäiskaupan valvontakamerat ennaltaehkäisevät varkauksia, sekä henkilökunnan että ulkopuolisten suorittamina. Viranomaiset käyttävät videomateriaalia menestyksekkäästi henkilöiden syytteeseen asettamiseen.

 

Vähittäiskaupan valvontakameroiden malli, koko ja muoto

Kauppa haluaa kaikkien ovesta tulevien asiakkaiden ja työntekijöiden tietävän, että kameravalvonta on käytössä varkauksien tai omaisuusvahinkojen estämiseksi. Siksi perinteiset CCTV-tyyppiset luotikamerat sisäänkäynnissä tekevät tämän asian selväksi. Vähittäiskaupan sisällä on kuitenkin järkevää minimoida valvonnan tunne, joten monisensori- ja domekameroita suositaan usein puhtaasti esteettisistä syistä ja peitellymmästä lähestymistavasta.

 

Huomioitavaa kameravalvonnassa kauppa- ja ostoskeskuksissa

Valvontakameroita ei tarvita vain itsenäisissä vähittäiskaupoissa. Kauppakeskusten turvallisuus on yhtä tärkeää. Videovalvonnan asentaminen ostoskeskuksiin voi vaikuttaa vierailijoiden ja työntekijöiden turvallisuuteen keskeisillä alueilla, kuten sisäänkäynneissä, risteyksissä, hisseissä, aukioissa ja auloissa. Lisäksi tavaran lastauspaikat tarvitsevat valvontaa, samoin parkkipaikat ja autohallit.

Ulkokameroiden tulee olla ilkivallanpitäviä ja niiden tulee täyttää hiukkasten ja kosteuden tunkeutumisen estostandardit (etsi IP66- tai IP67-luokituksia), jotta ne kestävät ulkoisia sääolosuhteita sekä pölyä ja öljyä.

 

Vähittäiskaupan valvontakameroiden tärkeimmät ominaisuudet

Suunnitteletpa vain yhtä kameraa tai koko turvaverkkoa, kannattaa tietää, mitä ominaisuuksia on saatavilla ja mitä hyötyä niistä on. Näin voit ymmärtää ammattikieltä, koota alustavan toivelistan ja valita tärkeimmät ominaisuudet, joita tarvitset kamerajärjestelmääsi.

Mobiililaitteiden hälytykset

Investoimalla järjestelmään, joka tarjoaa mobiiliominaisuudet, tarjoaa jatkuvan reaaliaikaisen yhteyden kamerasyötteisiin tai online-analytiikkaan suoraan älypuhelimellasi tai tablet-laitteellasi, tarkoittaa että vartijat voivat vastaanottaa matkapuhelimeensa hälytyksiä myymälässä tapahtuvista häiriötapahtumista, kuten varkaudesta, murtautumisesta tai hätätilanteista.

Jotkut palveluntarjoajat tarjoavat myös mahdollisuuden päivittää kameran säätimiä mobiilisovellusten kautta. Tämä voi olla hyödyllistä suurille vähittäiskaupan toimijoille, jotka käyttävät etäohjattavia PTZ CCTV -kameroita , jotta käyttäjä voi tehdä säätöjä ilman, että hän on sidottu tiettyyn työasemaan. Tämä ominaisuus antaa arvokkaan välittömän hallinnan ja välittömän reagointikyvyn henkilökunnalle, jolla on pääsy siihen. Lisäksi parhaiden järjestelmien avulla voit hallita pääsyä mistä tahansa ja milloin tahansa.

HD-videon resoluutio

Korkearesoluutioinen kuvamateriaali tuo selkeyttä ja lisää varmuutta, varsinkin kun tarvitaan hienoja yksityiskohtia pienten esineiden näkyvyyden ja peitellyn toiminnan, kuten varkauksissa tai liiketiloissa epäilyttävän liikkumisen havaitsemiseksi.

Kaikki sijainnit eivät välttämättä takaa erittäin korkearesoluutioisia videovalvontakameroita , mutta sopivan videotarkkuuden valitseminen mahdollistaa mukautetun asennuksen suunnittelun kunkin vyöhykkeen tai alueen erityisvaatimusten mukaisesti.

Yötoiminta

Liikkeiden valvontakameroiden on pystyttävä tallentamaan myös aukioloaikojen jälkeiset myymälät tyhjinä. Infrapuna (IR) tai hämärä tekniikka kameroissa poistaa tarpeen pitää myymälän valaistus päällä 24/7. Se on hyödyllinen ulko- ja sisäkameroissa ja mahdollistaa asteittaisen vaihdon päivästä yöhön ilman lisävalaistusta.

Liiketunnistus

Kehittyneen AI-analytiikan avulla liikkeentunnistusominaisuus voi parantaa merkittävästi kaupan kamerajärjestelmien tehokkuutta. Opimalla jatkuvasti, miltä tyypillinen toiminta näyttää tilassasi, Avigilonin Unusual Motion Detection helpottaa tapahtumien löytämistä tallenteista yksinkertaisilla ja tehokkailla hakutoiminnoilla. Tämäntyyppinen ominaisuus on erityisen hyödyllinen etsittäessä materiaalia työajan jälkeen tapahtuvasta toiminnasta, kun kauppa on yleensä tyhjä.

Valot ja hälyttimet voidaan myös liittää kamerajärjestelmään toimimaan pelotteena, jos tunkeilijat havaitaan, mikä on erittäin tehokas pelote, kun varkaat tietävät olevansa kamerassa.

Epätavallisen toiminnan tunnistus (UAD)

UAD on tekniikka, jossa käytetään edistynyttä tekoälytekniikkaa epätyypillisen toiminnan havaitsemiseen ja tunnistamiseen. Esimerkiksi ajoneuvot tai henkilöt, jotka liikkuvat nopeasti tai ilmestyvät odottamattomiin paikkoihin. Järjestelmät hälyttävät välittömästi, jos ne tallentavat epätavallista materiaalia, jota henkilöstö voi sitten käyttää tutkinnassa tai lukitusjärjestelmän laukaisemiseen .

Pan-Tilt-Zoom (PTZ)

Vähittäiskaupan sisätiloissa kalansilmävalvontakamera riittää yleensä tarjoamaan näkyvyyttä koko myymälässä. Suurempiin myyntitiloihin ja ulkokäyttöön jälleenmyyjä saattaa haluta investoida nopeaan PTZ-kameraan. Tämän ominaisuuden ansiosta etäkäyttäjä voi kääntää kameraa vaakasuunnassa, kallistaa sitä ylös ja alas sekä zoomata. Parhaat ulkokäyttöön tarkoitetut kamerat tarjoavat 360 asteen PTZ-näkymät ja tehokkaan,  jopa huikean 36x zoomin.

Pilveen yhdistetty hallinta

IP-kamerat sopivat helposti pilviominaisuuksilla varustettuihin videonhallintajärjestelmiin. Täysin pilvipohjainen vaihtoehto poistaa paikan päällä olevien palvelimien tarpeen ja tarjoaa pääsyn ja hallinnan valtuutetuille henkilöille mistä tahansa, jolla on Internet-yhteys. Monet paikan päällä olevat hallintajärjestelmät tarjoavat kuitenkin myös pilvipalveluihin liitettyjä ratkaisuja live- ja tallennettujen videoiden katseluun sekä kameran kunnon etätarkkailuun.

Videon pakkaus

Videon pakkaus tarkoittaa, että videotiedostojen koko ei ole se merkittävä tekijä kuin se ennen oli. Vähittäiskaupan turvajärjestelmien asentajat voivat ehdottaa tilallesi parhaita videotallennuslaitteita, mukaan lukien paikan päällä olevia palvelimia ja NVR-järjestelmiä, joissa on tehokkaat tekoälyanalytiikkaominaisuudet valvonnan parantamiseksi.

 

Lisää uudet myymälän valvontakamerat olemassa olevaan järjestelmään

Nykyisen vähittäiskaupan turvakamerajärjestelmän vahvistamisen pitäisi olla yhtä helppoa kuin nykyisen infrastruktuurin kanssa toimivien monipuolisten nykyaikaisten laitteiden nopea kytkeminen. Yksi tapa säilyttää alkuperäiset vähittäiskaupan kamerat mutta lisätä uusinta teknologiaa on hyödyntää järjestelmiä, joissa on ONVIF vakioprotokollana.

Pohjimmiltaan se on standardi API tai ”rajapinta”, jonka avulla eri valmistajien turvalaitteet voivat kommunikoida keskusjärjestelmän kanssa tai keskenään.

Tämä tarkoittaa, että nykyiset vähittäiskaupan turvajärjestelmän komponentit voidaan päivittää ilman koko järjestelmän tai verkon uudelleenrakentamista. Lisäksi se avaa mahdollisuuksia asentaa kameroita uusilla ja toivotuilla ominaisuuksilla, ehkä mukautettuja vaatimuksia varten tietyillä vyöhykkeillä – ja auttaa minimoimaan sen saavuttamiseen liittyvät kulut.

 

Vähittäiskaupan turvallisuuden parantaminen analytiikan avulla

Vaikka nykypäivän kauppojen turvakamerat tarjoavat enemmän toimivuutta ja selkeämpää resoluutiota, eräät merkittävimmistä edistysaskeleista ovat olleet videonhallintajärjestelmien analytiikka.

Kun IP- kamerajärjestelmät kehittyvät yhä älykkäämmiksi Ai avusteisen analytiikan myötä, omistajat, johtajat ja nyt myös markkinointi, saavat enemmän dataa, mikä edellyttää työkaluja, joiden avulla he voivat löytää tarvitsemansa tiedot helpommin.

Esimerkiksi videotallenteiden tekeminen haettavaksi vähentää dramaattisesti aikaa ja vaivaa, joka turvallisuushenkilöstöltä kuluu tapauksen paikallistamiseen, tunnistamiseen ja analysointiin.

Käyttämällä Avigilonin ulkoasuhaun videoanalytiikkaa, joka toimii turvakameroiden kuvamateriaalilla, myymälänpitäjät voivat helpommin paikantaa kiinnostavia henkilöitä tai ajoneuvoja, esimerkiksi auttaa löytämään ostoskeskuksessa kadonneen lapsen.

Tekoäly auttaa myös estämään epäilyttävän toiminnan, mikä tekee kaupan turvakamerajärjestelmistä proaktiivisia pikemminkin kuin ensisijaisesti reagoivia. Se antaa myymälöiden omistajille ja johtajille paremman reaaliaikaisen hallinnan kaupan ympäristön ja sen reuna-alueiden suojelemiseen.

 

Investointi kauppakeskuksen videokameraturvallisuuteen

Investoinnin tuottoprosentin maksimoimiseksi ja riittämättömien kameralaitteiden asennuksen välttämiseksi, myymälöiden ja yritysten omistajat hyötyvät keskustelemalla vähittäiskaupan turvakamera-asennusasiantuntijoiden kanssa. Asiantuntijat voivat käyttää yrityksesi vaatimuksia suositellakseen parhaita kameroita ja tekniikkaa ja tarjotakseen optimaalisen suojauksen ja kustannussäästöjä.

Jokainen kauppa, ostoskeskus tai myymälä on erilainen, ja siinä on ainakin joitain ainutlaatuisia vaatimuksia. Asiantuntijoiden ohjeiden noudattaminen estää heikkojen lenkkien syntymisen valvontajärjestelmääsi.